Sri Lanka

Zee, een adembenemend mooi landschap, vogels, olifanten, een vriendelijke behulpzame bevolking, indrukwekkende culturele nalatenschappen; alle factoren zijn aanwezig om Sri Lanka als een geliefde Commundo-bestemming te kiezen.
Sri Lanka (het voormalige Ceylon) heeft de afgelopen 30 jaar vele ups en downs beleefd, die meteen invloed hadden op het toerisme. Zo werd het land in 1983 opgeschrikt door gewelddadige acties tussen Tamils en Singhalezen. De Tamil Tigers hebben de laatste 20 jaar gevochten voor hun onafhankelijkheid en eigen land in het noorden. De laatste paar jaar zat het toerisme weer in de lift, totdat in december 2004 de Tsunami de hele kust verwoestte en het toerisme en daardoor het economische leven tot stilstand bracht. Daarvoor kwamen er vele toeristen om te genieten van de prachtige stranden en dit afwisselende bijzondere land.

Sri Lanka is ongeveer even groot als Nederland en België samen en heeft ca. 20 miljoen inwoners. Het land heeft een tropisch klimaat met 2 moessonperiodes, afwijkend per regio. Globaal kun je zeggen dat het regenseizoen in het zuiden, westen en centraal Sri Lanka in de periode mei tot augustus plaatsvindt. Stel je geen dagenlange regenbuien voor, meestal regent het pas na een uur of drie/vier `s middags. De temperatuur is zo`n 25 a 30 graden. `s Avonds kan het aardig afkoelen, zeker in de binnenlanden. De natste periode is in april-mei en oktober-november. De hygiënische omstandigheden zijn uiteraard anders dan bij ons. Maar als je je aan de gezondheidsadviezen houdt, zal je er geen last van krijgen.