Wat heb je nodig wanneer je gaat backpacken?

Wat heb je nodig wanneer je gaat backpacken?

 

De benodigdheden verschillen sterk per reis die je gaat maken, ga je bijvoorbeeld in een hotel overnachten dat heb je enkel je kleren nodig en verder heeft een hotel alles tot zijn beschikking. Wanneer je bijvoorbeeld gaat kamperen moet je veel meer spullen mee nemen denk bijvoorbeeld aan wc-papier, handdoeken, een tentje enzovoort. In dit artikel bespreek ik een aantal benodigdheden die je zeker nodig hebt wanneer je gaat kamperen.

Tent

Misschien wel een van de belangrijkste dingen die je mee moet nemen wanneer je gaat kamperen is een tent. Wanneer je geen tent bij je hebt is het simpel je hebt dan dus geen onderkomen tenzij je natuurlijk ergens anders slaat in bijvoorbeeld een caravan. Tenten heb je in allerlei verschillende soorten en maten, van kleine 1 persoons tentjes tot grote tenten tot wel 12 personen. Voor iedereen is er dus wel een perfecte tent, ga je bijvoorbeeld met zijn 2e backpacken door de bergen dan kun je beter een kleine 1 persoons tent nemen die je makkelijk en snel op kan zetten en af kunt breken.

Slaapzak

Een slaapzak is ook erg belangrijk wanneer je gaat kamperen. Een kwalitatieve slaapzak is erg belangrijk als je lang op reis gaat, je slaapt er tenslotte dagelijks in en het is dus wel fijn als deze dan ook warm is en lekker ligt. Slaapzakken zijn er ook in allerlei soorten en maten. Wanneer je op wandeltocht gaat is het belangrijk dat je geen zware overbodige spullen mee gaat sjouwen, je hebt speciaal hiervoor lichtgewicht slaapzakken. Deze slaapzakken zijn extreemlicht maar toch warm en comfortabel perfect voor de backpackers onder ons.

Rugzak

Een goede rugzak is net zo belangrijk als de hiervoor genoemde producten. Je rugzak heb je wanneer je gaat backpacken vrijwel de hele dag op. Het is dus belangrijk dat deze goed en stevig zit. Wanneer dit niet zo is zal het een zware tocht worden.